banner564

Ana hedef budur

Hristodulidis, ‘işgali sonlandırmak’ için çalıştıklarını söyledi

Ana hedef budur
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, ana hedefin işgali sonlandırmak olduğunu belirterek, tüm Rumların buna bağlı kalmasını istedi.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın AB normlarında derogasyonlara (istisnalara) ilişkin açıklamalarını yorumlayan Hristodulidis, bu konunun, 12 Ekim’de yapılacak liderler görüşmesinde ele alınacağını belirtti.
   Hristodulidis, Akıncı’nın son açıklamalarının, Anastasiadis’in defalarca söylediği “müzakerelerin dönüm noktasında bulunuyoruz” şeklindeki açıklamasını teyit ettiğini savundu.
   Önemli konularda, ilerleme sağlandığını ancak başka önemli konularda da mesafe ve anlaşmazlığın bulunduğunu belirten Hristodulidis, özellikle liderlerin görüşmelerinin sıklaşacağı Kasım ayındaki müzakereler içerisinde, müzakerelerin yoğunlaştırılması sonucunun, kendilerine tüm sürecin nasıl ilerleyeceğine dair güvenli bir sonuç çıkarmalarına imkan sağlayacağını ifade etti.
   Herkesin, ülkenin yeniden birleşmesi ve “işgalin sona erdirilmesi” hedefinde ciddi olması ve buna bağlı kalması gerektiğini ifade eden Hristodulidis, sıkı çalışmaya ve sıkı müzakerelere de gereksinim olduğunu belirtti.
    Hristoduludis, “günün sonunda, nihai sonucun elde edilmesi durumunda -ki hedef budur ve bizim tarafın net hedefidir- nihai sonucu değerlendirmeye çağrılacak olan, Kıbrıs halkıdır” şeklinde ifade kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474