banner564

Anastasiadis ‘büyüledi’

Birleşik Arap Emirlikleri Güney Kıbrıs’ta Büyükelçilik açacak

Anastasiadis ‘büyüledi’
banner598

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki temaslarını tamamlayan Rum lideri Nikos Anastasiadis, dün de Dyubai’de İş Forumu’na katılarak bir kon uşma yaptı. Anastasiadis, turizm, eğitim, enerji ve daha birçok alanda yatırımlarda bulunmaları için işadamlarına çağruı yaptı.

   Sunduğu cazip tekliflerle büyük ilgi uyandıran Anastasiadis, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Güney Kıbrıs’ta Büyükelçilik açması konusunu da başardı.

   Büyükelçiliğin, kısa bir süre içerisinde açılmasının beklendiğini ifade eden Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına büyük bir adımın atıldığına vurgu yaptı.

İmzalar atıldı

 

   Rum Yönetimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında eğitim, turizm ve enerji alanında olmak üzere üç karşılıklı anlayış memorandumu ile havacılık hizmetleri alanında işbirliği öngören bir anlaşma imzalandı.

   Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, beraberindeki heyetle gittiği BAE’deki temaslarının sürdüğünü ve önceki gün, iki ülke arasında bir dizi memorandum ile işbirliği anlaşması imzalandığını yazdı. Memoranduma, Rum Yönetimi adına Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis imza koydu.
   Yapılan resmi açıklamaya göre, enerji alanındaki memorandum, enerjiyle ilgili konularda genel bir işbirliği çerçevesi belirlenmesini ve hidrokarbon yataklarından istifade etme faaliyetlerine ilişkin teknik bilgilerde işbirliğiyle ilgili uygun koşulların yaratılmasını öngörüyor.

    Eğitim ve bilim alanındaki memorandum ise, uzman eğitimci değiş-tokuşu, bazı akademik alanlardaki diplomaların karşılıklı tanınması ve burs sağlanmasını kapsıyor. Turizmle ilgili olan memorandumun da, iki ülkenin turizminin gelişmesi için teknik bilgi alışverişi ve turizm ürünlerinin ileriye götürülmesiyle ilgili.

    Havacılık hizmetleriyle ilgili işbirliği anlaşmasının da, iki ülke arasında 1999 yılında yapılan daha önceki anlaşmanın devamı niteliğini taşıyor. Anlaşma AB hükümleri temelinde yeniden düzenlendi ve BAE resmi havayolu şirketi olan “Etihad Airways” uçaklarına, Avrupa dahilinde “beşinci özgürlük” hakkı tanınıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 04:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474