banner564

Anastasiadis nabız yokluyor

Rum lider Anastasiadis, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının arifesinde AB ve Rusya’da destek turuna çıktı

Anastasiadis nabız yokluyor
banner598
Rum Yönetimi, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması arifesinde destek arayışlarına başladı. 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, AB zirvesi nedeniyle bulunduğu Brüksel’de önceki gün Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’le görüştü. Anastasiadis’in, 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle gideceği Erivan’da da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Fransua Hollande ile görüşeceği haber verildi.
Fileleftheros’un “Destek Aranıyor” başlıklı manşet haberine göre, Anastasiadis-Juncker görüşmesinde Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve AB’nin müzakere prosedürüne katılımının artırılması ele alındı. 
Konunun daha önce de görüşüldüğü, Juncker’in meseleyi şahsen ele aldığı ve AB’nin katılımının artırılmasına sıcak baktığı kaydedilen haberde, Juncker’in etkin ilgisini, müzakerelerin başlamasından ve ilerleme kaydedilmesinden sonra göstermekte kararlı olduğu da belirtildi.

Türkiye’ye mesaj gönderdi…
Habere göre, Anastasiadis, Kerry-Çavuşoğlu açıklamalarının gölgesinde gerçekleştireceği görüşmelerde muhataplarından Kıbrıs müzakerelerinde “tavrını değiştirmesi ve kesin çözüm yolunu açması” için Türkiye’ye nüfuz kullanmalarını ve Türkiye’ye “iyi niyet mesajlarının yeterli olmadığı” mesajını vermelerini isteyecek.
Anastasiadis’in heyetindeki bir kaynağa dayandırılan haberde “Ankara’ya, özellikle de Sayın Erdoğan’a Kıbrıs Rum tarafının mesajı olarak iletilmesini istediğimiz şey; Türkiye’nin, Kıbrıs Türk tarafının masaya koyacağı öneriler aracılığıyla –bugüne kadarkinin aksine- Ortak Açıklama uzlaşıları çerçevesinde çözüme hazır olduğunu göstermesidir ki prosedürü bir sonraki aşamaya götürelim” denildi.

Ulusal Konseyi dönüşte bilgilendirecek
Anastasiadis’in Güney Kıbrıs’a döner dönmez Rum Ulusal Konseyi’ni veya Siyasi Parti Başkanları Gayrı Resmi Konseyi’ni toplayıp, yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.
Gazete, DİKO’nun Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e Kıbrıs sorunuyla ilgili eleştiriler yönelttiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473