banner564

Anastis’i takibe aldı

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Kıbrıslı Rumların TMK’ya başvuruları engelemeye yönelik tedbirlerin açıklanmasını istedi

Anastis’i takibe aldı
banner598
   Rum Meclis  Başkanı Yannakis Omiru, Rumların KKTC’deki eski malları için Taşınmaz Mal Komisyonu’na  başvurmalarını engellemek amacıyla Rum Ulusal Konseyi’nde görüşülen ve Anastasiadis hükümetinin uygulamayı üstlendiği tedbirlerin açıklanmasını ve uygulanmasını istedi.   
   Fileleftheros “Başvurular Azaldı, Sorun Devam Ediyor... ‘İşgal Bölgelerinin Komisyonu’ Siyasi Güçler Açısından Diken” başlıklı haberinde, Omiru’nun, Anastasiadis hükümetine çağrısını, Değirmenlik kökenli Rumlarla  TMK’ya başvurular konusunu görüşmesinin ardından yaptığını yazdı. 
   Habere göre TMK’ya başvuruları “tehlikeli” diye niteleyen ve bu görüntünün etkin biçimde göğüslenmesi gerektiğini söyleyen Omiru, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) son kararlarının, kişisel mülkiyet hakkının müzakere edilebilir olmadığını, değiştirilemeyeceğini ve kimsenin elinden bu hakkın alınamayacağını açıkça ortaya koyduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473