banner564

Aralık’ta biter

KKTC adım atmazken, Rum tarafı ‘Mal Tazmin Komisyonu’nun görev süresini uzatmamak için girişimler yapıyor

Aralık’ta biter
banner598
KKTC hükümeti, Kuzey Kıbrıs’ta Rum mülkü kullanan herkes için hayati önem taşıyan Mal Tazmin Komisyonunu’nun çalıştırılması için adım atmazken, Rum Yönetimi, görev süresinin uzatılmaması yönünde girişimler yapıyor.
   Fileleftheros gazetesi Taşınmaz Mal Komisyonu’nun görev süresinin Aralık ayında biteceğine işaret ederek, Türkiye’nin bunu yenileme konusundaki niyetlerinin bilinmediğini iddia etti.
   Kıbrıslı Rum avukat Ahilleas Dimitriadis Taşınmaz Mal Komisyonu’nun akıbetinin ne olacağıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine, Türkiye’nin Aralık ayında Taşınmaz Mal Komisyonu’nun görev süresini yenileyip yenilemeyeceğini sadece Türkiye’nin bildiğini savundu.
   Crans Montana’dan sonra şimdi mülkiyette neler olup bittiğini de yorumlayan Dimitriadis, genelde herkesin, Türkiye’nin ne yapacağını görmeyi beklediğini belirterek, diğer tarafın yapacağı olası hareketler karşısında önceden hazırlıklı olmaları için kendilerinin de bazı hareketlerde bulunmaları gerektiği yönündeki görüşünü dile getirdi.
   Dimitriadis, artık hiçbir şey yapmadan bekleyip Türkiye’nin hareketlerinin kötü olmamasını umut etmemeleri gerektiğini ifade etti.
   Açıklamalarında, kuşku kaldırmayan bazı konuların bulunduğuna da işaret eden Dimitriadis, “yerlerinden edilenlerin” çoğunun öldüğünü belirtti.
   Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, bu kişilerin mallarının miras olduğunu belirten Dimitriadis, “Soru şu ki bu mallar araştırılıyor mu? Yani hayatta olanların adlarına tapuları var mı, yoksa sadece bir şey olduğunda mı bu konuları halletmeye koşuyoruz?” sözlerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473