banner564

Atina değil Lefkoşa

Anastasiadis’i destekleyen EOKA’cı DİSİ mensupları seçim sonuçlarının açıklanması sonrasında Yunan bayraklarıyla sokaklara dökülerek kutlamalar yaptı

Atina değil Lefkoşa
banner598
 Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen Başkanlık seçimlerinin ikinci turunu kazanan Nikos Anastasiadis için düzenlenen kutlama etkinliğinde sadece Yunan bayraklarının bulunması yabancı ajans muhabirlerinin de diklkatini çekti.
   Gözlemciler, Anastasiadis’e destek veren DİSİ tabanının da EOKA yanlısı olduğuna dikkat çekerek, ELAM ve DIKO gibi aynı görüşte olduklarını belirtiyor.
    Güney Kıbrıs’ta yaşananları ve bağımsız devlet görüntüsünden çok uzakta olduğunu görmezden gelen Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, seçim son uçlarının kesinleşmesi sonrasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bir mektup göndererek, tekrar seçilmesinden dolayı tebriklerini sundu.
   Juncker mektubunda, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi çabalarına yeniden yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi. 
   Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Başbakan Aleksis Çipras’ın yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan Başbakanı Saad Hariri de Anastasiadis’e  tebrik mesajı gönderdi.
   Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani’nin de resmi twitter hesabından tebrik mesajı gönderdiğini yazan Rum basını, tebrik edenler arasında, Avrupa Halk Partisi Genel Sekreteri Antonio Lopez  Isturiz ve AB İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komiseri Hristos Stilyanidis’in de bulunduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474