banner564

Atina’nın mesajını iletti

Kiprianu, Yunanistan’dan Kıbrıs’a döner dönmez Anastasiadis’in yanına gitti

Atina’nın mesajını iletti
banner598
Atina’da temaslarda bulunan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Kıbrıs’a döner dönmez  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e bilgi verdiği bildirildi.
Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Kiprianu’nun, Nikos Anastasiadis’e, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile müzakerelerin yeniden başlaması çabaları ile ilgili gerçekleştirmiş olduğu temaslar konusunda bilgi verdiğini yazdılar.
Habere göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın, Kıbrıs sorununa ilkeler temelinde en kısa zamanda çözüm sağlanması çabalarını desteklediğini belirtti.
Kiprianu, Çipras’ın, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme tarihinin belirlenip belirlenmediği konusunda kendisine bilgi verip vermediğini söylemekten kaçınarak Yunan Hükümet adına konuşmasının mümkün olmadığını belirtti.
Kiprianu, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşmelerin, şu veya bu şekilde başlayacağını ancak garantiler konusunun çözümünde ve Kıbrıs sorununun iç boyutlarına ilişkin açıkta kalan konulardaki anlaşmazlıklara köprü kurulmasıyla ilgili zorlukların bulunduğuna da dikkati çekti.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474