banner564

‘Başarısız’

DİKO Başkanı Papadopulos, Rum lideri Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu konusundaki icraatlarını eleştirdi

‘Başarısız’
banner598
    Rum Siyasi Partilerinden DİKO’nun  Genel Başkanı Nikolas  Papadopulos, Barış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla “Ay. Kasiano”da partisi tarafından düzenlenen ‘kınama etkinliğinde’ yaptığı ve Anastasiadis’in Kıbrıs politikalarını sert bir dille eleştirdi.
    Simerini gazetesinin haberine  göre Papadulos, Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile vardığı 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama’nın yanlış olduğunu söyledi. Ayrıca, Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yurtdışı temaslarına dikkat çeken Papadopulos,  Türk tarafının Ortak Açıklama’yı istismar ettiğini öne sürdü. 
   Anastasiadis’in şu anda, Cumhurbaşkanı Eroğlu önerilerini sunmadan müzakerelerin sonraki aşamasına ilerlemeyeceği yönündeki kendi taahhüdünü aşmak için bir prosedür önerdiğini anlatan Papadopulos “Başkan Anastasiadis’in yakınlaşmalar, anlaşmazlıklar ve anlaşmaya yakın olanların saptanması tezi ile başaracağı tek şeyin Downer belgesinin Kıbrıs müzakerelerinin gerçek zemini haline gelmesi olmasından çok korkuyoruz” ifadesini kullandı. 
   DİKO Başkanı Rum tarafının 1977-79 Doruk Anlaşmaları ve Papadopulos-Talat anlaşmasının uygulanmasını gündeme getirecek, Annan planının yeniden gündeme getirilmesini engelleyecek, 11 Şubat anlaşmasının “olumsuz etkilerini” ortadan kaldıracak, Rum tarafını 6 yıldır verdiği tavizlerden kurtaracak, Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğini ve hidrokarbon yataklarından dolayı bölgedeki yükselen rolünü tam manasıyla değerlendirecek yeni bir strateji belirlenmesinin şart olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474