banner564

Bombalar aranıyor

1974’te düşürülen Noratlas uçağının enkazına ulaşmak için kazı çalışması başlatılacak

Bombalar aranıyor
banner598
   Rum Savunma Bakanlığı’na bağlı Teknik Hizmetler Birimi çalışanlarının, 1974 yılında Yunanistan’ın gönderdiği komandoları taşıyan ve “dost (Rum) ateşiyle” düşürülen askeri nakliye uçağı Noratlas’ın enkazına ulaşmak için  çalışma başlattıkları bildirildi. Bu amaçla Yunan Askeri Mezarlığında keşifte bulunan ekibin, daha çok uçağın 40 yıl önce taşıdığı patlayıcılar olduğu haber verildi.
   Fileleftheros gazetesi, Yunan Askeri Mezarlığı’ndaki keşif çalışmalarına Rum Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler çalışanlarının yanı sıra, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Kıbrıslı Rum temsilci Nestoras Nestoros’un da katıldığını yazdı.
   Gazete elde edindiği bilgilere dayanarak, keşif ziyaretinin ardından Rum Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Birimi’ne, Noratlas askeri uçağının belirlenmesine yönelik çalışmaların maliyetini çıkarması talimatının verildiğini belirtti. 
   Yunan Askeri Mezarlığındaki kazı yapılması konusunun geçtiğimiz cuma günü Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in himayesinde, ilgili birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ele alındığını belirten gazete toplantı sırasında RMMO Komutanlığı tarafından Noratlas enkazının gömülü olduğu alanla ilgili tahmin edilen yer konusunda harita sunulduğunu kaydetti.

Mühimmat ve patlayıcı yüklü
   Yetkili bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, Noratlas için yapılacak kazının, uçağın, mühimmat ve patlayıcılarla yüklü olması ve buna bağlı olarak 40 yıl sonra bile bunlardan bazılarının patlamamış olabileceği ihtimalinin var olması nedeniyle tehlikelere gebe olduğunu söyledi.
   RMMO Komutanlığı toplantı sırasında enkaza yaklaşıldığı zaman RMMO’ya bağlı bomba uzmanlarının sürece yardımcı olabileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473