banner564

‘Böyle gitmez’

Rum Vatandaşlık İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Kıbrıs konusunda strateji değişikliği istedi

‘Böyle gitmez’
banner598
  Rum Vatandaşlık İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Kıbrıs Rum tarafının, 40 yıldır izlediği politikanın , Türk “uzlaşmazlığını” kırmak için muktedir olmadığını belirtti. 
   Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelere bütünlüklü bir stratejiyle girmediklerini ifade eden Lillikas, çıkmazın Türkiye tarafından önceden tasarlandığını ileri sürdü. Lillikas, 40 yıldır izlenilen politikanın, arzu edilen sonucu getirmediğini, bu politikayla ya “işgali ve taksimi” sonsuzlaştıracaklarını, ya da çözüme sahip olmak için tüm Türk taleplerini yerine getireceklerini savundu.

Eleni Theoharus

   DİSİ Avrupa Parlamentosu üyesi Eleni Theoharus ise Fileleftheros gazetesine verdiği söyleşide, Kıbrıs sorununun çözümünü “labotomi” (bir organın bir parçasını keserek ana parçadan ayırmak- çeşitli sebeplerden ötürü beynin bir kısmının cerrahi müdahaleyle tahrip edilmesi) aracılığıyla aradıklarını belirtti.    
   Theoharus, haysiyetli politikacılara, vatansever liderlere ve vatandaş ile siyaset ilişkililerinde kristal gibi şeffaflığa gereksinimleri olduklarını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 09:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ege’de Bir Sahil Kasabası
Ege’de Bir Sahil Kasabası - 3 yıl Önce

Metin Bey’in bugünkü yazısı (13 Temmuz 2021) neden yayınlanmadı?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473