banner564

‘’Bu bir mucize’

‘Mağusa Metropoliti’ Vasilios, Cuma günü yapılacak ayin için sabırsızlanıyor ayin için sabırsızlanıyor

‘’Bu bir mucize’
banner598

“Konstantia-Mağusa Metropoliti” Vasilios, Cuma günü Mağusa Surlariçi’nde yapılacak olan ayin alayının “mucize” olduğunu söyledi.
   Rum Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamalarda bulunan Vasilios, ayin alayının yerel kanallardan olduğu kadar, CNN gibi uluslararası televizyon kanalları tarafından da izleneceğini belirtti.

Vasilios, ayinle ilgili Türkler tarafından gösterilen tepkiler konusunda, şu ana kadar herhangi bir problem bulunmadığını belirterek, her şeyin yolunda gideceğini umut ettiğini kaydetti.

   Vasilios, KKTC’deki diğer kiliselerde de ayinler yapılması konusundaki faaliyetlerin teşvik edildiğini ifade etti.
   Cuma günkü ayine ve ayin alayına büyük önem atfettiklerini vurgulayan Vasilios, herkese ayine katılma çağrısı yaptı.

   Vasilios, ayinin Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmasını da diledi. Vasilios, ayin alayı için gerekli olan kutsal araç-gereci de temin ettiklerini belirterek, bunların her ayin yapılacağında kullanılmak üzere saklanacağını söyledi.

Sipahi köyünde de ayin yapacaklar

   Alithia gazetesi, İsa’nın kovuşturulduğu son haftayla ilgili, Sipahi köyündeki “Ayia Triada Kilisesi”nde de ayinler yapılacağını yazdı.
   Haberde, “Büyük Çarşamba”, “Büyük Perşembe” ve “Büyük Cuma” ayinlerinin yanı sıra, Pazar sabahı saat 06:00’da, İsa’nın göğe yükselişi için ayinler yapılacağı kaydedildi.
   Gazete, yakın geçmişe kadar Sipahi köyündeki ayinlerin çok seyrek yapıldığını, ancak bugün bu durumun değiştiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473