banner564

Bu ilişkiye dikkat

Rum komandolarının İsrail’de eğitim göreceği açıklandı

Bu ilişkiye dikkat
banner598
 Güney Kıbrıs ile İsrail arasında geçtiğimiz Haziran ayında Trodos’ta gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatın akabinde, bu kez de Rum kesiminden askerlerin, yeni bir tatbikat ve eğitim için İsrail’e gidecekleri haber verildi.
   Alithia gazetesi “Kıbrıslı Komandolar Eğitim İçin İsrail’e Gidiyor” başlığıyla ilk sayfadan duyurduğu haberinde “elindeki güvenilir bilgilere” dayanarak, Rum Milli Muhafız Ordusu’ndan profesyonel askerlerin İsrail’e gideceklerini ve orada çeşitli birimler ile silahlar üzerinde eğitim göreceklerini yazdı.
   Komando taburundan 15 profesyonel askerin paraşütçü eğitimi göreceğini, RMMO’ya mensup diğer komandoların da başka konularda eğitim göreceğini kaydeden gazete, Rum ve İsrail Savunma Bakanlıklarının, geçtiğimiz Haziran ayında Trodos’ta gerçekleştirilen tatbikat gibi, bunu da gizli tutmaya çalıştıklarını belirtti.
   Gazete, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilecek olan tatbikatın, savunma işbirliğinin ortak eğitimlerle güçlendirilmesini amaçladığını ekledi.

Fokaidis Telaviv’de

   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in Telaviv’e’e gerçekleştirdiği ziyaret ve İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile yaptığı görüşmenin tesadüf olmadığı yorumunda bulunan gazete, Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya dayanarak, görüşme sırasında iki devlet arasındaki güçlenmiş işbirliğiyle ilgili bir dizi konunun ele alındığını belirtti.
   Görüşmenin gündeminde tatbikatlar ve silahlanma programları alanındaki işbirliği ile bilgi değiş tokuşu ve hükümet savunması konularının bulunduğunu kaydeden gazete, iki bakanın bölgesel güvenlik ortamı ve terör değerlendirmesi yaptıklarını, aynı zamanda ikili ve çoklu alandaki işbirliği şekillerini ele aldıklarını kaydetti.

Donanma gemisi denizde

   Öte yandan gazete, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in dün İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, Rum Yönetimi tarafından İsrail’le olan devletlerarası anlaşma çerçevesinde satın alınan açık deniz karakol gemisinin denize indirilmesi için yapılan törene katıldığını da haber verdi.
    Geminin İsrail’deki tersaneler tarafından Hayfa’da inşa edildiğini yazan gazete, geminin denize indirilmesinin, Rum Savunma Bakanlığının deniz kuvvetlerinin güçlendirilmesi için ortaya koyduğu önemli bir hedefin ilk adımını teşkil ettiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473