banner564

Buluntular azalıyor

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin tehlikede olduğu iddia edildi

Buluntular azalıyor
banner598
Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin işleyişinin tehlikeye girebileceğini iddia etti. 
Politis gazetesi, “Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Buluntuları Azalıyor” başlığıyla verdiği haberinde, Fotiu’nun, Rum Başkanlığı’nda bazı öğrenci ve öğretmenlere kayıplar ve KKTC’de yaşayan Rumlarla ilgili bilgi verdiğini yazdı. 
Habere göre, saptanan kalıntıların sayısında yılda yıla tehlikeli bir düşüş olduğunu ileri süren Fotiu, bu sebeple, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin programının işleyişine devam edememe riskinin bulunduğunu savundu.
Komitenin önemli bir çalışma yaptığını ve bunun değerinin düşürülmemesi gerektiğini belirten Fotiu, komitenin 10 yıldır faaliyet göstermesine rağmen yaklaşık bin kaybın akıbetlerinin hala belirlenemediğini söyledi. 
Türk ordusunun, kayıplar ve kalıntıların yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili bilgilerin olduğunu savunduğu arşivlere erişime izin verilmediğini iddia eden Fotiu, Türk ordusunun, kazı yapılmasına izin verdiği 10 askeri bölgeden sadece 9’unda kalıntı bulunduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474