banner564

‘Bunlar şizofren’

AKEL Lideri Kiprianu, Anastasiadis’in partisi DİSİ ile ELAM arasındaki ilişkileri gündeme getirdi

‘Bunlar şizofren’
banner598
  AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu basın toplantısı düzenleyerek Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, hükümetine ve DİSİ’ye “şizofren” diyerek “cepheden saldırdı.” 
   Kiprianu, Kıbrıs sorununun seçim propagandasına girmesine müsaade etmekle suçladığı Anastasiadis’in yerinde olsa telefonu alıp Cumhurbaşkanı Akıncı’yla görüşerek güvenini geri kazanmaya çalışacağına dikkat çekti. 
   Fileleftheros “Anastasiadis’e Full Saldırı… AKEL Genel Sekreteri Kıbrıs Sorununda Çıkmaz ve Müzakerelerin Çökmesi Uyarısında Bulundu” başlıklı haberinde Kiprianu’nun, son aylarda müzakerelerin çıkmaza sürüklendiğini belirterek bundan her iki tarafı da sorumlu tuttuğunu yazdı.Habere göre Kiprianu “Sayın Anastasiadis Dönüşümlü Başkanlığı görüşmeye hazır değildi, Sayın Akıncı da bu aşamada Toprağı görüşmek istemedi. Bu taktiğe ilk kimin başladığının önemi yok. Önemli olan prosedürün ilerlememesidir” dedi. 
    Müzakerelerde ortaya çıkan sorunların aşılabileceğini belirten AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, her iki lidere de “milliyetçi güçlerin hatırını yapmayın” çağrısı yaptı.

ELAM zümresi

   Andros Kiprianu, DİSİ’yi “AKEL’i suçlamak için her şeyi göze almak ve iletişim karşı atağında bulunmakla” suçladı ve DİSİ içerisinde “aşırı sağ unsurlar barındığına” işaret ederek “DİSİ’nin ELAM da olan zümresi vardır” ifadesini kullandı.
   Kiprianu, şu anda başkanlık seçimleri için kampanya dönemine girmek istemediğini ancak partisi herhangi bir partiyle işbirliği yapacaksa Kıbrıs sorunu başta olmak üzere siyasi konularda görüş birliğinin şart olduğuna vurgu yaptı, “AKEL, DİSİ ve ELAM ile hiçbir diyalogda bulunmayacak” dedi.
   Andros Kiprianu “AKEL hiçbir zaman DİSİ’li bir adayı desteklemedi, şimdi de desteklemesi söz konusu değildir. Anastasiadis’in adaylığını ne birinci ne de ikinci turda desteklememiz söz konusudur” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473