banner564

‘Büyük Cuma’ Karpaz’da

Rumların Gazimağusa’daki Ay. Yeorgios İkserinos kilisesinde dini ayin yapmalarına izin verilmemesi gündem oldu

‘Büyük Cuma’ Karpaz’da
banner598
 Kıbrıslı Rumların Paskalya yortusu dolayısıyla Mağusa Sur İçindeki Ay. Yeorgios İkserinos kilisesinde bugün “Büyük Cuma ayini” gerçekleştirme talebine, KKTC makamlarının olumsuz yanıt vermesi gündem oldu.
   Alithia gazetesi “Ay. Yeorgios İkserino’da Büyük Cuma Ayini Yapılmasına Kesin Hayır” başlıklı haberinde, 3 yılın ardından kilisede yarın ayin yapılmayacağını ve bu gelişmenin ardından, arzu eden Rumların, Dipkarpaz’daki Agios Sinesios kilisesindeki ayine katılacaklarını yazdı.
   Ayinin yapılmayacağı haberini, “Mağusa- Şehrimiz” isimli örgütün de yayımladığı basın bülteniyle teyit ettiğini yazan gazete, örgütün, kendilerine olan destek ve çabalarından ötürü Kıbrıslı Türklere teşekkür ettiğini de aktardı.

Anastasiadis gündeme getirdi

   Gazeteye göre ayinin yapılmayacak olmasını yorumlayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise, bunu ve bazı diğer konuları, geçtiğimiz Salı günkü liderler görüşmesinde gündeme getirdiğini söyledi.
   “Bir yandan Güven Yaratıcı Önlemlere (GYÖ) atıfta bulunup, aynı zamanda da Kıbrıslı Rumların duygularını kışkırtacak başka önlemler almanın yeterli olmadığını” öne süren Anastasiadis, devamla Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın kısa zaman önce Meclis’te “7 bin 200 kişiye vatandaşlık verildiği” şeklindeki sözlerini de yorumladı.
   “Bunun, bugüne kadar vardıkları her türlü anlaşmanın ötesinde olduğunu” öne süren Anastasiadis, “dolayısıyla, aramızda bir güven ortamı meydana getirmek istiyorsak, tahriklere son verilmesi gerekir” ifadesini kullandı.
   “Kararları başkalarının aldığını ve kendilerinin de bunları etkileyemeyeceğini söylemenin yeterli olmadığını” da savunan Rum lider, “Rum Meclisinin de kararlar aldığını ve talep edilen şeyin, hatayı düzeltmek için kendisinin yasadışı bir şekilde buna müdahale etmesi olduğunu” iddia etti.
    Bunu sürdürmek istemediğini ve niyetin olumsuz bir ortam meydana getirilmesi olmadığını söyleyen Anastasiadis, aynı zamanda kışkırtıcı açıklamaları da sessiz kalarak izlemeye mecbur olmadığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474