banner564

Büyük fırsatlar çıkacak

Rum Maliye Bakanı Yeorgiadis, çözüm sonrasında ada ekonomisinin yükseleceğini söyledi

Büyük fırsatlar çıkacak
banner598

 Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, Rum ekonomisinin her açıdan iyi gittiğini belirtirken, adanın birleşmesi hal,inde çok daha iyi gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi. Rum Bakan “yeter ki ekonomik kurallar eksiksiz uygulansın, o zaman ada ekonomisinde ciddi yükselişler olacak”dedi.

   Rum ekonomisinin her açıdan iyi gittiğini, bankacılık sisteminin stabil hale geldiğini ve büyük ölçüde düze çıktığını, kamu maliyesinin kontrol altında olduğunu, vergi sistemlerini istikrarlı tuttuklarını, aynı zamanda önemli vergi indirimlerine gittiklerini söyleyen Yeorgiadis, bir güven ortamı yaratıldığını de aktardı.
   Politis gazetesine göre ekonominin memnun edici bir şekilde iyileştiğini ve bu şekilde devletin olanaklarının da yavaş-yavaş güçlendiğini dile getiren Rum bakan, demecinde ayrıca çözüm sonrası ekonomiye de değindi.
   Rum Bakanın, Kıbrıs sorununun çözümü ve adanın yeniden birleşmesiyle birlikte, Kıbrıs ekonomisini yükseltecek büyük fırsatların çıkacağını söyledi.

3 temel koşul

   Gazeteye göre Yeorgiadis, bunun gerçekleşmesi için, bütçeler, bankacılık sistemi aynı zamanda yatırımlar ve girişimcilikle ilgili ortamla alakalı üç temel koşulun yerine getirilmesinin yeterli olduğuna da dikkati çekti.
   Kıbrıs sorununun çözümünün ardından, Kıbrıs ekonomisinin yükselişe geçebileceğini ancak bunun gerçekleşmesi için bazı çok temel şartların yerine getirilmesi gerektiğini yineleyen Yeorgiadis, bunların çağdaş bir Avrupa ekonomisinden beklenmekte olan şeylerin daha çoğu veya azını teşkil etmediğini söyledi.
    Gazeteye göre ilk olarak, kamu maliyesi alanında Avrupa Ekonomik Yönetimi Çerçevesi tarafından belirlendiği gibi, finansal yönetim kurallarının tam anlamıyla uygulanmasının gerekeceğini dile getiren Yeorgiadis, bunların ülke yönetiminin her kademesinde (bir diğer ifadeyle yerel, devlet ve federal aşamada) tam anlamıyla uygulanmaları gerektiğini vurguladı.
   Bir diğer ifadeyle, kimsenin bütçe açıkları tanzim etmesine izin verilmemesi gerektiğini dile getiren Rum bakan, bunların kuşkusuz hem ekonomik hem siyasi sorunlara yol açacağını, aynı zamanda yeniden birleşmiş ekonomiyi de istikrarsız hale getireceğini ifade etti.
   İkinci olarak ise bankacılık sektörüne dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Yeorgiadis, bankacılık sektörünün bütün ülkede Avrupa Bankacılık Birliğinde geçerli olan şart ve koşullarla çalışması gerektiğini söyledi.
   Yeorgiadis, aksi halde çözümden sonraki ilk günden itibaren, büyük tehlikelerle karşı karşıya kalınacağını savundu.
    Yeorgiadis, son olarak, çözümden sonra yatırım ve girişimcilik için dostane ve uygun bir ortam meydana getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473