banner564

Büyük ilgi var

Rum Maliye Bakanı Güney Kıbrıs’a yönelik dış yatırımlar konusunda olumlu konuştu

Büyük ilgi var
banner598

   Rum Yönetimi Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, yurt dışından yatırım çevrelerinin, Güney Kıbrıs’la ilgili olumlu algıları olduğunu söyledi.
   Alithia gazetesinin haberine göre, Güney Kıbrıs’a yönelik yatırım ilgisi konusunda, önceki gün Rum Radyosu RİK’e konuşan Yeorgiadis, büyük yatırımların bir gecede gerçekleşmeyeceğini, öte yandan yatırım çevrelerinin kendilerine olumlu baktıklarını ve bunların zorluklara rağmen kısa ve uzun vadeli yatırım perspektifleri olduğunun farkında olduklarını belirtti.

   Öneme sahip olan bazı noktalar bulunduğuna da işaret eden Yeorgiadis, örneğin yatırımcıların vergi statüsünün bozulmayacağına dair siyasi bir taahhütle başlangıç yapmakta olduklarını ifade etti.

 

Katar’a havayolu bağlantısı


   İkinci noktanın ise kolay erişilebilirlik durumu olduğunu belirten Yeorgiadis, hükümetin Rum kesiminin hava yolu bağlantılarını ilerletmekte olduğunu ve Nisan ayı sonunda Katar’la hava yolu bağlantısının başlayacağını anımsattı.
   Yeorgiadis, önümüzdeki aylarda, Birleşik Arap Emirlikleri ile olan hava yolu bağlantısının güçlendirileceğini de belirtti.
   Yeorgiadis, ilk aşamanın, Rum heyetlerin Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştirdikleri ziyaretler, ikinci aşamanın da onların Rum kesimine gerçekleştireceği ziyaretler olduğunu kaydetti.

Buna paralel olarak yabancılar tarafından hali hazırda bazı yatırımlar yapıldığını da söyleyen Yeorgiadis, özellikle Yunan Bankası’nın durumuna ve bazı birimlerini Limasol’a nakleden denizcilik şirketlerine atıfta bulundu.
   Yeorgiadis, özelleştirmeler ve kumarhane lisansı verilmesiyle birlikte, önümüzdeki iki yıl içerisinde Güney Kıbrıs’a milyonluk yatırımlar yapılacağını da sözlerine ekledi.

   Gazete, olası yatırımları yerinde incelemek için Kuveyt’ten yatırımcıların Güney Kıbrıs’a gideceğini de anımsatan gazete, Katar’dan yatırımcıların da Mayıs ayı başında Güney Kıbrıs’a gelmelerinin beklendiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473