banner564

‘Cesaret gerekiyor’

Rum Hükümet Sözcüsü, müzakerelerin devamı konusunda Hindistan’dan mesaj gönderdi

‘Cesaret gerekiyor’
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümü için gereken çabalarda herkesin ciddiyet göstermesini ve cesaretli davranmasını istedi. 
   Fileleftheros, Hristodulidis’in Hindistan’daki açıklamalarını, “Köprüleri Uçurmuyor… Mustafa Akıncı’ya Hindistan’dan, Kıbrıslı Türk Liderin Adını Telaffuz etmeden Cevap” başlıklı haberde yer verdi.
   Habere göre, Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in hiçbir şekilde bir suçlama oyununa girmek istemediğini söyledi.
    Hristodulidis, Rum siyasi partilerinin Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarını yorumlarken, DİSİ tarafından önerilen yasayı Yüksek Mahkeme’ye gönderme zorunluluğu olduğunu söyledi. Hristodulidis, bu durumun, “bazıları tarafından Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili niyetine itiraz etmek için kullanıldığını ve Kıbrıs Türk tarafı da dahil olmak üzere, bir suçlama oyununa girildiğini” savundu.
   “Bir prosedürdeyiz ve herkesin ciddiyet göstermesi gerekiyor. Bu ciddiyeti herkesten görmeyi bekliyoruz” diyen Hristodulidis, “Kıbrıs Rum tarafının arzusu, en kısa zamanda işgale son verilmesi ve Kıbrıs sorununun çözülmesidir. Herkesin gerçek niyeti müzakere masasında değerlendirilir” dedi. 
   Cenevre sonrasında olanları ve Türk faaliyetlerini hatırlatan Hristodulidis, “Başkanın niyet ve eylemlerine kimse itiraz edemez” dedi.
   Haravgi, Hristodulidis’in açıklamasını, “Hükümet Sözcüsü: Suçlama Zamanı Değil” başlığıyla aktardı. 

Neofitu: Müzakerelerin gidişatı üzücü

   Bu arada DİSİ Başkanı Averof Neofitu, RIK’e yaptığı açıklamada, “Başkan Anastasiadis, meseleyi siyasi olarak yönetebilir ve Yüksek Mahkeme’den görüş istemekten kaçınabilirdi” dedi.
   “DİSİ, kimsenin vesayeti altında değildir. Başkan Anastasiadis de partinin vasisi değil” diyen Neofitu, müzakerelerin gidişatından ıstırap duyduğu belirterek, “Koltuğu kimin alacağı yarışına başladık. Gelecek haftalara ve gelecek aylara değil, gelecek Şubat’a bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474