banner564

Cevap bekliyorlar

Rum Ordusu Subaylar Birliği ‘Enosis’ konusunun askeri eğitimlere dahil edilmesini istedi

Cevap bekliyorlar
banner598
 “Kıbrıs Ordusu Subaylar Birliği” (SAKS) isimli örgütün, ENOSİS plebisiti konusunun askerde eğitim programına konulmasını istediği ancak bu talebe yanıt verilmediği bildirildi.
   Alitihia gazetesi SAKS Başkanı Hristos Psaras’ın, Birlik Genel Kurulu’nda, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) yeni Komutanı İlias Leondaris huzurunda bir konuşma yaptığını yazdı.
   Habere göre Psaras, SAKS üyelerine, askerlerin “Milli Ahlak Eğitimleri”ne Enosis plebisiti konusunun da dahil etmeleri teşvikinde bulunduğunu söyledi.
     Öte yandan Simerini gazetesine göre, konuşmasında Kıbrıs sorunundaki gelişmelerden de söz eden Psaras, bu konuda hangi noktaya kadar müdahil olabileceği ve sınırlarının nereye kadar uzandığının bilincinde olarak RMMO Kurmaylığı ve Savunma Bakanlığı’na müracaat ettiğini ancak herhangi bir özlü yanıt alamadığını belirtti.

İsviçre’ye askeri temsilci

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e de “dramatik çağrı” şekilde iki gizli mektup sunulduğunu belirten Psaras, belki de bu ısrarlar sayesinde RMMO’dan bir üst düzey subayın İsviçre’deki müzakerelerin devamına müzakere grubu üyesi olarak katıldığını iddia etti.
   Habere göre konuşmasında RMMO’daki sorunlara değinerek, mevcut durumun en iyisi olmadığı eleştirisinde de bulunan Psaras, RMMO yetkilerinin uzun yılladır yaşadığı sorunların çözülmediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473