banner564

Çılgınlığın sonu yok

Rum Yönetimi, Barbaros Hayreddin Paşa gemisini Türkiye’ye satan Polarcus şirketi aleyhine dava açmaya hazırlanıyor

Çılgınlığın sonu yok
banner598
   Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz’de sismik araştırmalar yapmakta olan Barbaros Hayreddin Paşa gemisini Türkiye’ye satan ‘Polarcus’ şirketi aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. 
   Fileleftheros  gazetesi “Barbaros’ Nedeniyle Norveçliler Aleyhine Dava” başlıklı haberinde Polarcus isimli Norveç şirketinin gemiyi Türkiye’ye satmasına karşın geminin resmi yöneticisi göründüğünü, bunu da gizlemediğini, gemideki bilimsel personelden en az 18’inin TPAO personelinin eğitilmesi için 3 yıllığına- Polarcus’un personeli olduğunu belirtti.
   Polarcus şirketinin, Türk Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) hesabına sismik verileri toplayıp işlediğini belirten gazete, edindiği bilgilere dayanarak şirket aleyhine Ada içinde ve dışında dava açılması için gerekli verilerin neredeyse tamamlandığını, bu verilerin, açılacak davalardan sonuç alınabileceğini gösterdiğini yazdı.
   Gazete Polarcus şirketinin Rum Şirketler Mukayyitliği’ne kayıtlı ve merkezi Limasol’da görünen Polarcus Multi Client CY Ltd. isimli bir de yan kuruluşu bulunduğunu belirtirken, Doğu Akdeniz’de Barbaros’a eşlik etmekte olan Bravo Supporter isimli destek gemisinin de Norveçlilere ait olduğunu kaydetti.

Hareketleri izleniyor

   Gazete “Kıbrıs MEB’ini Tarıyor... ‘Barbaros’ Hazırlıklarını Tamamladı” başlığı altında, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’deki seyir ve diğer faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgiler aktarmaya dün de devam etti. 
   Barbaros’un Türkiye tarafından yayımlanan Navtex’le belirlenmiş sınırlar içerisinde hareket etmeye özen gösterdiğine dikkat çeken gazete önceki günkü seyri sırasında 9 Numaralı parselde ENI-Kogas konsorsiyumu adına çalışma yapmakta olan Saipem 10000 sondaj gemisine 20 kilometre mesafeden geçiş yaptığını ekledi. 
   Gazete ENI’ye ait helikopterin, sondaj gemisi ile Larnaka limanı arasında rutin uçuşunu gerçekleştirdiği sırada, önce -saat 09.00’da- Barbaros Hayreddin Paşa gemisiyle, ardından da Türk savaş gemisiyle karşılaştığını yazdı. ENI helikopterinin, Barbaros’un üzerinden uçtuğunu fark edince güzergahını biraz değiştirdiğini, bu sefer de savaş gemisine yaklaştığı için yine rota değiştirdiğini yazan gazete helikopter pilotunun, Barbaros’un o anda deniz içerisinde sismik araştırma ekipmanını çekip çekmediğini fark edemediğini de haberine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474