banner564

‘Çözümden uzaklaştık’

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, gerçekleri itiraf etti:

‘Çözümden uzaklaştık’
banner598
 Rum Komünist AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Haravgi gazetesine yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununun çözümünden daha fazla uzaklaşıldığını belirtti.
   Kiprianu; her iki toplumda da yoğun bir şekilde federal çözüme ilişkin karşı seslerin çıkmaya başladığına işaret ederek, yıllardır üzerinde anlaşma varılan çözüm şeklinin terk edilmesi durumunda bir diğer seçeneğin iki ayrı devlet veya “işgal altındaki bölgelerin” Türkiye’ye ilhakı olacağı konusunda uyarıda bulundu. 
   Kiprianu, bir soru üzerine, çözüm olasılığından büyük ölçüde uzaklaşıldığını belirtirken, çözüme ilişkin ümidin canlı tutulması gerektiğini ve Kıbrıs Türk partileriyle ileride yapacakları temaslarda bunu talep edeceklerini ifade etti.
   İnisiyatif üstlenilmesi gerekliliğinden söz eden Kiprianu, bulunulan aşamada, bu inisiyatiflerin iki toplumun liderleri tarafından üstlenilmesi gerektiğini söyledi.

Başkanlık adayı Malas

   Bu arada AKEL Merkez Komitesi’nin Rum Başkanlık seçimlerine aday gösterilmesi için Stavros Malas ile diyalog başlatılması önerisinde bulunduğu belirtildi.
   Haravgi gazetesi, AKEL Merkez Komitesi’nin, Rum Başkanlık seçimlerine aday gösterilmesi adına işbirliği yapılması olanaklarının araştırılması için Stavros Malas ile diyalog başlatma kararı alması haberine yer verdi.
   AKEL Merkez Komitesi konu hakkında yaptığı açıklamada, bu kararın hayata geçirilmesi için Merkezi Sekreterliğe yetki verildiğini de ifade etti.
   Öte yandan Fileleftheros gazetesi, AKEL Merkez Komitesi’nin, (78 mevcut üyeden) 59 olumlu 19 ret oyuyla, Stavros Malas ile diyaloğa başlanması kararı aldığını yazdı.
   Gazete Malas’ın adaylığının, kesinleşmesi durumunda, bağımsız olacağını ve AKEL tarafından destekleneceğini belirtti.
   Stavros Malas, bir dönem Sağlık Bakanlığı görevi de yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474