banner564

‘Dayatma olamaz’

Anastasiadis’le görüşen Lavrov, Kıbrıs sorununun çözümüne destek verirken uyardı:

‘Dayatma olamaz’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 127’nci toplantısı çalışmaları için Güney Kıbrıs’ta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Başkanlık Sarayı’nda bir araya geldiği haber verildi.
   Moskova’nın Kıbrıs sorunu çözüm çabalarına desteğinin dünkü Anastasiadis-Lavrov görüşmesinde teyit edildiğini yazan Alithia gazetesi, görüşmede, Kıbrıs sorununun ötesinde ikili ilişkilerin ele alındığını da kaydetti.
   Lavrov’un, “hiç kimsenin iki topluma kendi tezlerini dayatma gücü yoktur” dediğini yazan gazete, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin bu kritik dönemde sahip olduğu önemli role atıfta bulunduğunu da aktardı.
   Gazeteye göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in varlığını olumlu olarak niteleyen Lavrov, Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunduğunu ve konuya ilgi duymakta olduğunu da ifade etti.
    Güney Kıbrıs ile Rusya arasında son 48 saattir gerçekleştirilen ikili temasların sonucunda, ekonomi, eğitim ve insani konularla ilgili anlaşmalar imzalanmasının zemininin hazırlandığını yazan gazete, Anastasiadis’in, Lavrov haricinde, Macaristan ve Ukrayna Dışişleri Bakanları ile Almanya Dışişleri Bakanlığı müsteşarını Başkanlık Sarayında kabul ettiğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474