banner564

Delek rapor sundu

Afrodit parselinde Mayıs ayına kadar sondaj yapılmayacak

Delek rapor sundu
banner598
Amerikan Noble Energy şirketi ve İngiliz BG (British Gas) ile birlikte, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki 12’inci parselin ortaklarından olan İsrailli Delek şirketinin, Mayıs ayına kadar 12’inci parselde başka sondaj yapılmayacağı konusunda, geçtiğimiz pazar günü Tel Aviv borsasına resmi bildirimde bulunduğu haber verildi.
   Politis gazetesi haberinde, İngiliz BG şirketinin 12’inci parseldeki ortaklığa katılımının, Noble ve Delek şirketlerine, bu yılın Mayıs ayına kadar söz konusu parselde bir sondaj daha yapılmasına ilişkin yükümlülüklerinden kurtulmaları konusunda yardımcı olduğunu yazdı.
   Noble ile Delek’in, Rum Yönetimi’yle olan sözleşmelerinden kaynaklanan bir sondaj yapma yükümlülükleri olduğunu anımsatan gazete, devamla Delek’in açıklamasına dayanarak, “12’inci parseldeki Afrodit yatağının kalkındırılması hakkını muhafaza eden ortaklığın, 23 Mayıs tarihine kadar, Afrodit yatağı alanı dışında, ancak 12’inci parsel içerisinde, sözleşmeden kaynaklanan başka bir sondaj yapma yükümlülüğü bulunduğuna işaret ettiğini” de aktardı.
   Bununla birlikte Delek, taraflar arasında gerçekleştirilen istişarelerin ardından, Rum Yönetimi’nin, Noble Energy’nin 12’inci parseldeki haklarının yüzde 50’sinin BG’ye devredilmesiyle ilgili müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının akabinde, 12’inci parselde başka bir sondaj daha yapılması talebinden vazgeçtiğini kendilerine bildirdiğini iletti.
    Gazete, BG’nin 12’inci parseldeki ortaklığa katılımının resmen tamamlanmasıyla ilgili müzakereler çerçevesinde, parselde işbirliği içinde olan ortakların, Mayıs ayına kadar başka bir sondaj yapılmasına ilişkin yükümlülükten kurtulmayı istediklerini ve sonunda bunu başardıkları sonucunun çıktığını ekledi.
    Haberde, Rum Yönetimi’nin bahse konu yükümlülüğün kaldırılmasına rıza gösterdiğini, ancak Noble ile Delek’in bir sondaj daha yapılması yükümlülüğü karşılığında yatırdığı teminatı ise almayı başardığını yazdı.
    Haberde, teminatın miktarının 6 milyon Euro civarında olduğu da belirtildi.
   Fileleftheros ise habere “Resmen Başka Sondaj Yok… Delek: BG’nin Ortaklığa Katılımıyla Rum Yönetimiyle Olan Sözleşmede Değişiklik” başlığıyla yer verdi ve 12’inci parseldeki ortakların bu aşamada başka sondaj yapmaya gerek olmadığını düşündüklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473