banner564

Dengeyi buldu

İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in iki dünüründen biri Rum, diğeri Türk

Dengeyi buldu
banner598

 İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in oğlu Euan’ın kayın validesinin ‘Sedef’ adlı bir Türk, diğer oğlu Nicky’nin kayın validesinin ise Kıbrıslı Rum olduğu belirtildi ama ismi açıklanmadı.

Özel bir ziyaret için adaya gelen ve dün Rum lideri Nikos Anastasiadis’le görüşen Blair “Gelinim Kıbrıslı olduğu için bundan böyle adaya daha sık gelmeyi düşünüyorum” dedi.
Anastasiadis’le görüştükten sonra kısa bir açıklama yapan Blair, “Tabii ki Kıbrıs ve bölgeyle ilgili konuları, ayrıca iki ülke arasındaki güçlü bağları, bu bağları çok iyi durumda tutmanın önemini konuştuk. Kıbrıs toplumu Birleşik Krallığa büyük saygı duyuyor” dedi.
Bölgedeki sorunları ve zorlukları ele aldıklarını belirten Blair, “Kıbrıs sorununu görüştük ve Cumhurbaşkanı açıkça görüldüğü üzere Kıbrıs için şu anda büyük fırsatlar olduğunu, ayrıca bölgedeki zor ilişkilerden dolayı zorluklar bulunduğu görüşünü dile getirdi. Orta Doğu ve Avrupa’yı da görüşme fırsatı bulduk” şeklinde konuştu.
 
Anastasiadis Londra’da May ile görüşecek
Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 18 Nisan’da Londra’da olacağı ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşeceği bildirildi.
Anastasiadis’in İngiltere’ye, 18–20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) devlet başkanları toplantısı için gideceğini yazan Fileleftheros gazetesi, May ile gerçekleştirilecek görüşmede ele alınacak temel konulardan birinin Kıbrıs sorunu olacağını, çünkü görüşmenin liderlerin yemeğinden kısa bir süre sonra gerçekleşeceğini aktardı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474