banner564

Detay vermedi

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Güven Yaratıcı Önlemler konusunu ‘yasal çerçevede’ ele alabileceklerini söyledi

Detay vermedi
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, “Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) Kıbrıs sorununun çözümü çabaları çerçevesinde ve çözüm sürecini güçlendirmek amacıyla, sadece yasal çerçevede ele alınabileceklerini” iddia etti.
   Simerini gazetesi: “GYÖ’ler Sadece Yasal Çerçevede – Mustafa Akıncı Karşılık Alarak Maraş’ın Açılmasını Öneriyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın dünkü yemin töreni sonrasında yaptığı konuşma ve Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Akıncı’nın açıklamalarına yönelik değerlendirmesine yer verdi.
   Habere göre Rum sözcü, GYÖ’lerin Kıbrıs sorununun çözümü çabası çerçevesinde ve süreci güçlendirmek amacıyla, sadece “yasal” çerçevede görüşülebileceklerini iddia ederek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in geçtiğimiz gün açıkladığı tek taraflı GYÖ’lerin ve Rum Hükümeti’nin genel yaklaşımının bu şekilde olduğunu söyledi.
   Hristodulidis, Maraş konusunda şu an için masada Anastasiadis’in öneri paketinin bulunduğunu belirtirken, GYÖ’lere ilişkin anlaşma olabilmesi için “hukuk ilkelerine uyulması gerektiğini” savundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474