banner564

‘Dostumuz Rusya’dır

AKEL lideri, Amerika ile iyi ilişkilerden söz eden Anastasiadis’i topa tuttu

‘Dostumuz Rusya’dır
banner598
   AKEL lideri Andros Kiprianu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesinin ardından Rum-Amerikan ilişkilerini derinleştirip, geliştirmekten söz eden Rum lideri Nikos Anastasiadis’e sert eleştirilerde bulundu.
   Kiprianu, Anastasiadis’in konuşmasının iyi hazırlanmış olduğunu kabul etmekle birlikte “Çözüm çabalarına ivme katılması ve Kıbrıs sorununun çözülmesi için yeterli değil” dedi ve şunları ekledi: 
    “Önemli olan günlük olarak yapılanlardır. Üzülerek söylüyorum, maalesef Başkan Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda bugüne kadar uyguladığı yöntem çelişkiler ve gerilemeler içeriyor. Bunlar da iki tarafın tezleri arasındaki uçurumu daha da büyüttü ve Kıbrıs sorununa çözüm bulunması çabalarını daha da zorlaştırdı. Çözümle ilgili bütün ümitlerin ABD’ye bağlanması bizi endişelendiriyor. Saf değiliz. ABD’nin Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında oynayacak rolü olduğunu biliyoruz ancak bu çabalarını nereye yönlendirdiği konusunda geçmişten acı tecrübelerimiz olduğundan, Güvenlik Konseyi’nin diğer daimi üyelerinin de müdahil olmasını istiyoruz. Rusya, Kıbrıs sorunuyla ilgili kritik ve belirleyici anlarda geleneksel olarak bizi destekleyen bir ülkedir. Uluslararası toplum 2004 referandumunda hayır dediğimiz için bizi cezalandırmak istediğinde bize kimin destek verdiğini hatırlatmak isterim. Bizi destekleyen ABD değil Rusya idi.”

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473