banner564

Duruşma 15 Mart’ta

Güzelyurtlu cinayeti 13 yıl sonra AİHM’de ele alınıyor

Duruşma 15 Mart’ta
banner598
 Banka iflasları sonrasında Güney Kıbrıs’ta yaşamaya başlayan; eşi ve kızı ile birlikte bir cinayete kurban giden Kıbrıslı Türk işadamı Elmas Güzelyurtlu davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) ele alınıyor.
   Rum Yönetimi ile Türkiye’nin de, 2005 yılında Güney Kıbrıs’ta meydana gelen ve Güzelyurtlu ailesinden 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bünyesindeki “Büyük Daire”de savunma yapmaya hazırlandığı bildirildi.
   AİHM, 2017 yılının Nisan ayında, hem Rum Yönetimi’ni, hem de Türkiye’yi, cinayetin aydınlatılmasında işbirliği yapmadıkları gerekçesiyle suçlu bulmuş, bunun üzerine Rum Yönetimi ile Türkiye, temyiz maksatlı yeni bir başvuruda bulunmuş ve dava, “Büyük Daire”ye sevk edilmişti.
   Alithia gazetesi, bu davanın, Rum Yönetimi ile Türkiye’nin aynı sebepten suçlandığı ve AİHM’nin salonunda aynı tarafta bulunduğu ilk dava olduğuna vurgu yaparken, davanın 15 Mart’ta görüleceğini ve Rum Yönetimi ile Türkiye’nin, işbirliği yapılmaması konusundaki savunmalarını yapacağını yazdı.
Haberde, Güzelyurtlu cinayetinin nasıl meydana geldiği ve akabinde neler yaşandığı da anımsatıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473