banner564

Eleştirilerden rahatsız

Anastasiadis, “Çözüm istiyorum ama Türklerin müzakerelerde her istediğini yapmayacağım” dedi

Eleştirilerden rahatsız
banner598
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin yeni bir Cenevre konferansının yolunu açmak için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki mekik diplomasisi devam ediyor.
Saray’da önceki gün DİSİ meclis grubu ile Kıbrıs sorununu masaya yatıran Anastasiadis “Çözüm istiyorum ama Türklerin müzakerelerde her istediğini yapmayacağım” dedi.
Fileleftheros haberi manşetten “Başkanlıkta Alarm… Başkan: Çözüm İstiyorum Ama Türklerin Müzakerelerde Her İstediğini Yapmayacağım… DİSİ Liderliği ve Milletvekilleriyle Sandık Ufkunda Yemekli Toplantı” başlık ve spotlarıyla aktardı.
Habere göre Cenevre’de yeni konferans için sunduğu öneri konusunda kendisine içten ve dıştan yapılan eleştirilere cevap vermeyi seçerek “çözüm istiyorum ama Türklerin müzakerelerde her istediğini yapmayacağım” diyen Anastasiadis, önerisini savundu, hem kırmızı çizgilerini hem de TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Fileleftheros’a verdiği söyleşi tahtındaki ikilemlerini ortaya koyarak DİSİ’lilerden “çeşitli lobilere sürüklenmemelerini” istedi.
Uzun bir aradan sonra DİSİ ile ana gündemi Kıbrıs sorunu olan çalışma yemeğinde bir araya gelen Anastasiadis’in önerisi nedeniyle kendisine atfedilenlerden oldukça rahatsız göründüğüne dikkat çekildi.
Anastasiadis’in “2004’te siyasi kariyeriyle yazı-tura oynadığını, dolayısıyla çözüm istemediğini kimsenin söyleyemeyeceğini ancak Türklerin her istediğini yapmayacağını, bütün iyi niyetiyle müzakerelerin sürmesini istediğini ancak topun Türkiye’nin sahasında olduğunu” söylediği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474