banner564

Eroğlu’ndan Rumlara sıcak mesaj

Kathimerini gazetesine konuşan Eroğlu, müzakereler devam ettiği sürece KKTC’nin tanınması konusunda girişim yapılmayacağını açıkladı

Eroğlu’ndan Rumlara sıcak mesaj
banner598
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) gelişmeleri bahane göstererek müzakere masasından kaçtığını vurguladı.
   Kathimerini gazetesi “B Planı İzolasyonların Kaldırılması – Derviş Eroğlu Müzakereler Devam Ettiği Sürece Tanınma Hedeflemediğini Vurguladı” başlıkları altında verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri ve diğer konularda gazeteye verdiği röportajı aktardı.
   Eroğlu söyleşisinde, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bir önceki Kıbrıs Rum hükümetinin aksine, MEB’deki gelişmeleri bahane gösterip al-ver sürecinden kaçtığını belirterek, doğal gazın yönetimi konusunda ortak bir komite kurulabileceğini, Kıbrıslı Türklere hiçbir fayda sağlamayacak kapalı bölge Maraş’ın iadesi önerisinin aksine, doğal gazın her iki taraf için de kazançlı olacağını vurguladı.
   Kıbrıs Rum tarafının MEB konusundaki tezlerinde ısrar etmesi durumunda Kıbrıs Türk tarafının da bazı önlemler alacağı konusunda Rum tarafını uyardıklarını, ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ancak Kıbrıs sorununun çözümünü istediği için bu yönde herhangi bir koşul koymadıklarını belirtti.

Yeni bir devlet

   Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşümünü asla kabul etmeyeceğini, BM parametrelerinin de iki kurucu devletin işbirliğine dayanan bir ortaklık öngördüklerini” vurguladığı söyleşisinde, Anastasiadis’in bunda ısrar etmeyi sürdürdüğünü, ancak hiçbir Kıbrıslı Türk’ün bunu kabul etmeyeceğini ifade etti.
   Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü durumunda alternatifin ne olduğunun sorulması üzerine ise Eroğlu, “müzakereler devam ettiği sürece tanınmayı hedeflemediğini, ancak BM ve dünya kamuoyu müzakerelerin çözüme ulaşmadığı kararına varırsa, iki tarafın da tutumlarını yeniden değerlendirmesinin gerekeceğini” söyledi.

Çözümde KTFF tanınacak

  Eroğlu; Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), KOP ile işbirliği konusunu değerlendirirken önemli bir noktaya dikkat çekti. KOP Başkanı’nın “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun düzeyinin yükseltilmesini bu anlaşma ile engelledik” şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, bunun iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını vurguladı.
   Eroğlu, “Tek başımıza futbol oynayacaksak KOP’a katılmamızın ne anlamı var?” diyerek, Kıbrıs sorununun çözümü durumunda FIFA’nın KTFF’yi tanıyacağını ve KOP’a katılıma gerek kalmayacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474