banner564

‘Etkileyici’ temas

Hellimin tesciline itiraz eden yabancı şirketlerle görüşmeler başlıyor

‘Etkileyici’ temas
banner598
Hellimin “Menşe İsmi Korumalı” ürün olarak tescil edilmesi konusundaki itirazların, Rum Yönetimi’nin Brüksel’deki Daimi Temsilciliği aracılığıyla, geçtiğimiz gün Rum Tarım Bakanlığına bildirildiği ve itirazda bulunan dokuz şirketle istişarelerin hemen başlayacağı haber verildi.
   Rum Tarım Bakanlığı Genel Müdürlüğüne bağlı uzmanlar grubunun, dokuz itirazı incelemek için hemen işe koyulacağını yazan Fileleftheros gazetesi, Avrupa Komisyonu’nun, başka itirazda bulunulmasını ve bunların kabul edilebilir olarak addedilmesini beklemediğini de aktardı.
   Yapılan bazı itirazların arkasında, hellim ticareti yapmalarından ötürü, yerli çıkarların bulunduğunu yazan gazete, itirazda bulunan tek AB üyesi devletin İngiltere olduğunu ifade etti.
   Gazete, İngiltere’nin yaptığı itiraza bir de mektup eşlik etmekte olduğunu ve mektupta “(İngiltere’nin) hellimin güven yaratıcı önlem olabileceği ve Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunabileceğinin farkında olduğu ve İngiltere’nin de herhangi bir sorun yaratmak istemediği” şeklinde ifadeler yer aldığını aktardı.
   Gazete İngiltere’nin “bütün bunlara rağmen, üreticilerden gelen iç itirazlar yüzünden bu itirazı sunmak zorunda olduğunu” belirttiğini de iletti.
   Prosedüre göre, Rum Yönetimi’nin itirazda bulunan şirketlerle 8 Mayıs’a kadar istişarede bulunması gerektiğini anımsatan gazete, bununla birlikte Rum Yönetimi’nin istişare süresini 3 ay daha uzatabileceğini ifade etti.
   Gazete, istişarelerin tamamlanmasının akabinde, Rum kesiminin Komisyon’u istişarelerin sonuçları hakkında bilgilendirmek için önünde bir ay bulunacağını da ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473