banner564

Garantilerden vazgeç

Anastasiadis, 24 Ağustos’da Ankara’yı ziyaret edecek olan Biden aracılığıyla Erdoğan’a mesaj gönderdi:

Garantilerden vazgeç
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, 24 Ağustos’da Ankara’yı ziyaret edecek olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden aracılığıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj gönderdiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi; Anastasiadis ile Biden’in, önceki gün 25 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı. 
   Biden’in, önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceğini anımsatan gazete, telefon görüşmesinin bu çerçevede yapıldığına dikkati çekti. 
   Habere göre Anastasiadis, Biden’den, Rum tarafının, “garantilerin kabul edilmesinin veya çözümden sonra Ada’da asker kalmasının mümkün olmadığı” şeklindeki görüşünü Ankara’ya iletmesini istedi. 
   Gazete Biden’in gündeminde esasen ABD-Türkiye ilişkileri bulunmasına karşın Biden’in, Türk yetkililerle görüştüğü her defasında Kıbrıs sorununu da gündeme getirdiğini belirtti. 

Kıbrıslı Türklerin endişeleri

   Politis gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ayrıca, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıslı Türklerin endişelerini anladığını, ancak güvenliklerinin garanti altına alınması için başka yöntemlerin de bulunduğunu Biden’a ilettiğini de yazdı.
   Gazete Rum hükümet kaynaklarına atıfta bulunarak, garantiler konusunda her iki tarafın, gerçek zorluklara karşın, başka bir formül bulunmasının mümkün olduğu mesajını gönderdiğini yazan gazete, Rum hükümet kaynaklarının ayrıca, Türkiye’nin müdahale hakkının muhafaza edilmesi durumunda, bundan olumsuz etkilenecek olanların Kıbrıslı Türkler de olduğunu savundu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474