banner564

‘Gaz ittifakı’

Rum, Yunan ve Mısır Dışişleri Bakanları Güney Lefkoşa’da buluştu

‘Gaz ittifakı’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ve Mısır Devlet Başkanı El Sisi’nin Kahire’de gerçekleştireceği zirve toplantısının hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor.
   Yun anistan Dışişleri Bakanı Evangelos Averof ile Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry ve Rum Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulidis dün Güney Lefkoşa’da biraraya gelerek, liderler zirvesinin hazırlıklarını gözden geçirdi. Üç bakanın bugün ortak açıklama yapması bekleniyor.
   Alithia gazetesi “Dışişleri Bakanlarının İstişareleri ” başlıklı haberinde Kahire zirvesinde esasen adı geçen üç ülkenin enerji alanındaki işbirliği konusunun ele alınacağını, Güney Kıbrıs’ın Mısır’a doğal gaz satması ihtimalinin de inceleneceğini yazdı.
   Gazeteye göre Rum tarafındaki Dışişleri Bakanları toplantısında, güvenlik ve turizm alanlarındaki işbirliğinin daha da genişletilmesi olanakları masaya yatırılacak. 

Samaras gelecek
   Aynı gazete Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanarak, 8 Kasım’daki Kahire zirvesi öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmek ve aralarındaki koordinasyonu sağlamak üzere Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın 7 Kasım’da Güney Kıbrıs’ta olacağını da bildirdi. 
   Simerini haberi “Üçlü Cephe Kuruyorlar... Mısır Dışişleri Bakanı Kıbrıs’ta... Yunanistan’la Üçlü Görüşme... Kıbrıs-Yunanistan-Mısır İşbirliklerini Pekiştirmek İçin Bir Adım Daha Atıyor” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474