banner564

Geçici rahatlama

Rum Yönetimi sadece İsrail vatandaşlarına 15 gün için kuzeye geçme izni verdi

Geçici rahatlama
banner598
Rum Yönetimi’nin, yoğun girişimler sonucunda sadece İsrail vatandaşlarına 15 gün için Kuzey Kıbrıs’a geçiş izni verdiği, belirlenen tarihten sonra ise yasağın uygulanacağı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi “Havaalanı’nda İsraillilerin Engellenmesiyle Kriz… Müdahalelerle İşgal Bölgelerine Gittiler – Başkalarına Giriş Yasaklandı” başlıklarıyla ön sayfadan verdiği haberinde, önceki gün KKTC’deki konaklama yerlerinde rezervasyon yapan üçüncü ülkelerden ziyaretçilerle ilgili sorun yaşandığını yazdı. 
   Gazete Larnaka Havaalanı’nda bazı yolcuların geri çevrildiğini, bazılarına müdahale sonrasında KKTC’deki otellerde kalmalarına izin verildiğini belirtti. 
   Haberinde konuyla ilgili ayrıntı veren gazete, 35’i İsrail ve geri kalanları Lübnan ve Sırbistan’dan olmak üzere 55 yabancı uyruklunun önceki gün Güney Kıbrıs’a vardığını yazdı.
   Güney Kıbrıs’a girişlerde, Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi Müdür Vekilinin, Kıbrıslı Rumlara ait KKTC’deki otellerde rezervasyon yaptıranların girişine izin verilmemesine yönelik yasa temelinde bir genelgesinin bulunduğunu aktaran gazete, aynı bilgilere göre Rum Dışişleri Bakanlığı’nın 1974 öncesi ve sonrasında Kıbrıslı Rumların konaklama yerlerine dair yolladığı bir listenin bulunduğunu kaydetti. 
   Larnaka Havaalanı’na ulaşıp kalacakları yerin “Vokolida” (Bafra) olduğunu söyleyen iki Lübnanlının girişlerinin reddedildiğini, Sırbistanlılara da aynı uygulamanın yapıldığını belirten gazete, KKTC’de faaliyet gösteren ve yasaklılar listesinde yer alan tesislerde rezervasyonları olan 35 İsraillinin ilk başta girişlerine izin verilmediğini, ancak İsraillilerin büyükelçiliğinin girişimleri sonucunda girişlerine ve KKTC’ye geçmelerine izin verildiğini aktardı. 
   Bu uygulamanın, konuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere 15 günlüğüne askıya alındığını kaydeden gazete, bunun KKTC’deki Kıbrıs Rum otellerinde rezervasyonları olanların girişine izin verilmeyeceği konusunda büyükelçilikler ve seyahat acentelerine bilgi verilmesi için yapıldığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473