banner564

Geçmişin tekrarı

Anastasiadis ile Akıncı’nın yemekli bir toplantıda buluşması için hazırlık yapılıyor

Geçmişin tekrarı
banner598
 Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in sosyal içerikli bir yemekte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla bir araya gelme arzusunu yinelediğini açıkladı.
   Alithia gazetesi “Yemek Pişiyor – İki Lider Crans Montana’dan Sonraki İlk ‘Yeniden Yakınlaşmaları’ İçin Hazır – İkisinin Yemeği Neredeyse Tamam” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarında yer verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Crans Montana zirvesi sonrasında ilk sosyal nitelikli buluşmaya hazır oldukları iddiasında bulundu.
   Gazete, Anastasiadis ve Akıncı’nın yemekte bir araya gelmeleri konusunun 24 saat içerisinde kesinleşmesinin ve görüşmenin önümüzdeki 10 günlük zaman zarfında gerçekleşmesinin beklendiğini öne sürdü.
   Perde gerisinde, liderlerin BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elziabeth Spehar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bir yemekte bir araya gelmeleri ve liderlere başa baş görüşme imkanının verilmesinin hazırlıklarının yapıldığını iddia eden gazete, Anastasiadis’in dün BM Genel Sekreterinin Barış Gücü Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix’le gerçekleştirdiği görüşmede hazır bulunan Spehar’a, Akıncı’yla buluşma arzusunu yinelediğini yazdı.
   Gazete, Anastasiadis’in Spehar’a, Akıncı’nın bu konudaki görüşünü sorduğunu, Spehar’ın ise “Akıncı’nın olumsuz olmadığını, görüşmenin gerekliliğini vurguladığını, ancak o an için hazır olmadığı izlenimini yarattığını söylediğini” öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474