banner564

Gelecek daha iyi olmalı

Obama, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi yönündeki çabalara destek belirtti

Gelecek daha iyi olmalı
banner598
 ABD Başkanı Barack Obama ABD’nin, “Kıbrıslıların sevk ve idaresindeki Ada’yı, iki bölgeli iki toplumlu federasyon olarak yeniden birleştirme çabalarını desteklemeye devam edeceğini” açıkladı.
   Fileleftheros’un haberine göre Obama, önceki gün Beyaz Saray’da, Güney Kıbrıs’ın ABD’ye atadığı yeni büyükelçi Leonidas Pandelidis’in güven mektubunu kabul ederken yaptığı konuşmada “ABD liderlerin adil ve sürekli bir çözüm başarma çabalarını desteklemeye devam edecek, bütün Kıbrıslılara daha iyi bir gelecek yaratmak için bu fırsatı kaçırmamalarını dilerim” dedi.
   Gazete, Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki dostluğa ve stratejik ortaklığa da işaret eden Obama’nın, son yıllarda iki ülkenin ikili ticaret ve yatırımlarla aralarındaki bağları güçlendirmesinden ve bölgede barış ve güvenliğin ileri götürülmesinde birlikte çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini yazdı.
   Habere göre Leonidas Pandelidis ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Obama’ya ve Amerikan halkına iyi dileklerini iletti, Anastasiadis’in ve Rum halkın ABD ile dostluk ve işbirliği ilişkilerini daha da geliştirmeye önem verdiğini söyledi.
    Simerini haberi “Pandelis Resmen ABD Büyükelçisi… Amerikan Başkanı İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon Temelinde Çözüme Desteğe Bağlılık Belirtti” başlığıyla okurlarına aktardı.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474