banner564

Gizlilik bozuldu

Rum Savunma Bakanı Fokaidis, İsrail komandolarıyla ortak tatbikatın kendilerine güç verdiğini söyledi

Gizlilik bozuldu
banner598
 Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, İsrail ordusuyla gerçekleştirilen ortak tatbikat konusunda gizlilik kararı bulunduğunu, ancak bunun İsrail basınına sızdırıldığını söyledi.
   Alithia gazetesinde yer alan habere göre Fokaidis, yıl boyunca hem İsrail’le, hem de komşu ülkelerle imzaladıkları anlaşmalar çerçevesinde tatbikatlar yapıldığını vurguladı.
   Bu tatbikatlarla güçlü bir savunma işbirliğinin hedeflendiğini ifade eden Fokaidis, bazı tatbikatların açıklandığını, bazılarının gizlendiğini söyledi.
    Fokaidis, neyin açıklanıp açıklanmayacağına iki tarafın uzlaşı içerisinde karar verdiğini kaydetti.

AKEL’in tepkisi

   Bu arada Güney Kıbrıs ile İsrail’in birlikte gerçekleştirdiği büyük askeri tatbikat nedeniyle AKEL ile Rum Savunma Bakanlığı’nın karşı karşıya geldiği bildirildi.
   Fileleftheros gazetesine göre, AKEL konuyla ilgili açıklamasında, Güney Kıbrıs-İsrail tatbikatını “tehlikeli gelişme” olarak niteledi.
   AKEL’in bu tatbikata karşı olduğu ifade edilen açıklamada, tatbikatın, kendi çıkarlarına hizmet etmediği gibi, ülkenin, 50 yıldır Filistin topraklarında işgal gücü olan bir orduyla birlikte tehlikeli savaş planlamalarına sürüklendiği savunuldu. Açıklamada ayrıca Güney Kıbrıs’ın uzun yıllardır iyi ilişkilere sahip olduğu Arap dünyası ve komşu ülkelere yanlış mesajlar verildiği kaydedildi.
    Bölgedeki tüm ülkelerle, bölgesel ve karşılıklı yarara dayanan işbirliğinin memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada, Güney Kıbrıs’ın İsrail ile işbirliğinin her türlü askerileşmesinin, hem Güney Kıbrıs, hem de bölgedeki barış için tehlikeli olduğunu vurgulandı.
   Rum Savunma Bakanlığı ise AKEL’e yanıt olarak yayımladığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın geniş bölgede güvenlik sağlayıcısı ve istikrar faktörü olarak jeopolitik rolünü yükselttiği bir dönemde AKEL’in bu milli çabanın ileri götürülmesine katkıda bulunmak yerine Güney Kıbrıs’ı bölgesel ihtilaflara soktuğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474