banner564

Gündem terör

İngiltere Savunma Bakanı, Güney Kıbrıs’ı ziyaret ederek Fokaidis’le görüştü

Gündem terör
banner598
  İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Güney Kıbrıs’ı ziyaret ederek Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’le görüştü.
   Politis gazetesi; görüşme sonrasında yapılan ortak basın toplantısında, iki taraf arasındaki işbirliğinin İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra da devam edeceğine vurgu yapıldığını yazdı.
   Habere göre Williamson basın toplantısında yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs ziyareti öncesinde Irak’ta bulunduğunu belirterek IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye’de yenilmesinin ardından yeni bir dönemin başladığını öne sürdü.
   Williamson, “yabancı teröristlerin yakalanacağı ve aşırılıkla mücadele edileceği bir döneme girildiğini” belirterek bu mücadelede Güney Kıbrıs’la ortaklaşa üstlenilecek önemli rollerinin bulunduğunu ifade etti.
   Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin terörle mücadeledeki önemine de vurgu yapan Williamson, dost ülke olarak nitelendirdiği Güney Kıbrıs’la işbirliğinin geliştirilmesinin önemine de vurgu yaptı.
   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis de açıklamasında, özelikle son yıllarda İngiltere’yle geliştirdikleri işbirliğine vurgu yaptı ve İngiltere’nin AB’den ayrılacak olmasının bu işbirliğini etkilemeyeceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2018, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473