banner564

Güvensizlik var

Rum gençleri ‘uzlaşıya’ hazır değil

Güvensizlik var
banner598
 Politis gazetesi “Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi” (SeeD) tarafından UNDP-ACT işbirliğinde geliştirilen toplumsal uyum ve uzlaşma (SCORE) endeksinin geçen gün ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde açıklanan 2015 sonuçlarının, 15-35 yaş aralığındaki Rum gençlerle ilgili bölümüne dikkat çekerek, sözü edilen yaş grubundaki Rum gençlerin ve sağ ideolojik inançtaki Kıbrısı Türklerin siyasi uzlaşıya daha az hazır olduğunu yazdı.
   Gazete haberi; “’Öteki’ İle İlgili Kaygı… Kıbrıslı Rumlar Kıbrıslı Türklere Kültürel ve Sosyal Mesafeli ve Her İki Tarafta Hissedilen Güvensizlik Birlikte Yaşamaya Engel… Kıbrıslı Türkler Arasında ‘Evet’ Düşüş Eğiliminde” başlığıyla aktardı.
   Gazete, bu yılki Score endeksi için haziran ayında, 500 Kıbrıslı Türk ve 500 Rum, toplam bin kişi arasında yapılan araştırma sonuçlarını okurlarına özetle şöyle aktardı:
   “15-35 yaş grubundaki Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türklerin kültürel konularda çok farklı kişiler olduğunu düşünüyor. Kıbrıslı Türklerle sosyal temas, diğer yaş gruplarına göre bu yaş grubunda daha çok kaygı yaratıyor, sosyal mesafeyi korumayı daha iyi buluyorlar. Aynı zamanda 15-35 yaş grubundaki Kıbrıslı Rumlar, siyasi gelişmeleri ve gündemi takip etmiyor, ekonomik açıdan kendilerini daha az güvende hissediyor.
   Verdikleri cevaplara göre Kıbrıslı Türkler de, kendilerini toplum içerisinde daha az güvende hissediyor, sağ ideolojiyle örtüşen kişiler çözüme daha az hazır görünüyor. Kıbrıslı Türkler arasında, gerek birlikte yaşama düzeyi gerek gelecekteki bir referandumda ‘evet’ oyu verme olasılığı 2013 ve 2014’e göre düşüş eğiliminde.”

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473