banner564

‘Hayal kırıklığı var’

Atina’da temaslarda bulunan Lillikas, Yunan ve Rum hükümetleri arasında uyumsuzluktan söz etti

‘Hayal kırıklığı var’
banner598
   Güney Kıbrıs’taki fanatik siyasilerden, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, Yunan Hükümeti’nin, Güney Kıbrıs’ın tutum ve davranışları konusunda hayal kırıklığı ve üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. 
   Fileleftheros gazetesine konuşan Lillikas, geçen günlerde gerçekleştirdiği Atina seyahatiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
   Yunanistan’da biraz hayal kırıklığı, biraz da üzüntü olduğunu, hatta Maliye Bakanı ve diğer yetkililerin bazı açıklamalarının neye hizmet ettiği konusunda biraz da soru işaretlerinin yaratıldığını belirten Lillikas, bu sorunun Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kamuoyu önünde bazı teyitlerde bulunmasıyla aşılmasının zor olduğundan söz etti.
   Lillikas, iki ülkenin arzuları karşısında karşılıklı destek ve dayanışmalarının, tüm hükümetlerin politikalarında tartışılmaz bir ilke olduğunu sözlerle değil, icraatlarla ortaya koymaları gerektiği üzerinde durdu. 
   Bazı partilerin Güney Kıbrıs-Yunanistan ilişkilerini ideolojikleştirdiğinden korktuğunu söyleyen Lillikas, iki ülke arasındaki ilişkilerin “ulusal” ve bunun tartışılmaz olduğunu savundu. 
   Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili yeni bir çabanın başlamasının söz konusu olduğu hatırlatılarak, kendisini en çok neyin korkuttuğu sorusunu da yanıtlayan Lillikas,”korkutan değil, endişelendiren birçok şey var”dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473