banner564

Hedefleri Türkiye

1974 yılında hayatını kaybedenlerin anılması amacıyla Hrisostomos’un yönettiği ayinde siyasi mesajlar verildi

Hedefleri Türkiye
banner598
   Güney Kıbrıs’taki “Panayias Faneromenis” kilisisinde düzenlenen ayine,  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, parti başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Maria Kollia-Tsaruha da katıldı. 
   Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Maria Kollia-Tsaruha yaptığı açıklamada, ülkesinin, her zaman için Güney Kıbrıs ve halkının yanında olduğunu söyledi.  Kollia-Tsaruha ayrıca Ada’nın yeniden birleşmesi ve Rum halkının çözüm çabalarının tamamlanmasına yönelik kararlarına da saygı duyduklarını belirtti.   
   Alithia gazetesine göre ayinde konuşan Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, uluslararası topluma, AB’ye ve diğer güçlü devletlere, Türkiye’nin BM kararlarını uygulaması zamanının geldiği konusunda nüfuzlarını kullanma çağrısında bulundu.  
    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çözüm çabalarına değinen Fokaidis, Anastasiadis’in uluslararası ilgiyi harekete geçirdiğini ve de jeopolitik değişikliklerin yarattığı yeni olanakları değerlendirdiğini ifade etti. Fokaidis, herkesin çözüm için ortaklaşa mücadele etmesi gerektiğini de söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473