banner564

‘Hepimiz Türkleşiriz’

Tek bir Türk vatandaşının dahi adada kalmasına karşı olduğunu belirten Hrisostomos “Bunların her biri bir düzine çocuk yapıyor, 100 yıl sonra burada herşey değişir” dedi

‘Hepimiz Türkleşiriz’
banner598

 Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Kıbrıs sorununda anlaşma yapmak için şimdiki durumdan daha iyiye gidilmesi gerektiğini söyledi. Hrisostomos “eğer daha iyiye gitmiyorsak neden anlaşma ayapalım” dedi ve sertlik yanlısı bir politika önerdi.

   Rum Devlet Televizyonu RİK’in programına konuk olan Hrisostomos, kendi halkına korku verirken, ırkçılığı körükleyen açıklamalarda bulundu.
   Kıbrıs sorununun çözülmesi için tek bir Türk vatandaşının dahi adada kalmasını kabul etmediğini söyleyen Hrisostomos,  Rum halkına korku vermek için şunları söyledi:
   “Tek bir TC kökenlinin (yerleşiğin) bile gitmemesini kabul etmesi olumsuz bir unsurdur, çünkü 300 binden fazla doğulu, kaba TC kökenliye sahibiz ve bunların 100 yıl sonra bile Avrupalı olması söz konusu değildir. Ve eğer burada kalıp her aile bir düzine çocuk yaparsa, nereye gideceğiz?”
   Politis gazetesi, Hrisostomos’un “ırkçı ve AKEL karşıtı yorumlarla başladığını” bildirdi.
   Hrisostomos’un  RİK’te yayımlanan bir programa katıldığını ve Kıbrıs sorunundaki gelişmelere değindiğini yazan gazete, Kıbrıs konusunda “iyi gitmiyoruz, bununla birlikte sorumluluk diğer tarafa aittir, çünkü her şeyi istiyor” dediğini yazdı.
   Hrisostomos’un bu durumda “mevcut durumun korunmasına oy verdiği” yorumunda bulunan gazete, Başpiskopos Hrisostomos’un açıklamasının devamında “Olduğumuzdan daha iyisine gitmemiz söz konusu değilse, niçin anlaşma yapmaya gidelim?” sorusunu sorduğunu aktardı.

Daha sert politika

   Gazeteye göre açıklamasında, “tutumumuzu sertleştirmemiz gerekiyor” ifadesini de kullanan Hrisostomos, “strateji değişikliğine gidilmesine dair görüşü paylaşıyor musunuz ?” sorusuna ise “görüşünün bu yönde olduğunu, çünkü bugüne kadar izlenen stratejinin işe yaramadığını” savundu.
   Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in icraatları konusunda ise, bunlarla yüzde 100 hem fikir olmadığını ve bunu birçok kez Anastasiadis’e söylediğini de ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474