banner564

“Herkes zorla gidiyor”

Tuğrul Türkeş’in, "Birleşmiş Milletlerin zoruyla tekrar bir görüşme yapılıyor” şeklindeki açıklaması Rum tarafında destek buldu

“Herkes zorla gidiyor”
banner598
Crans-Montana’daki yeni Kıbrıs konferansının başlamasına bir gün kala tarafların hiçbirinin BM’nin planladıkları konusunda rahat görünmediği, TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Londra’da yaptığı "Birleşmiş Milletlerin zoruyla, bu tabiri kullanmak zorundayım, 'zoru ile', Crans-Montana'da tekrar bir görüşme yapılıyor” açıklaması örnek gösterilerek aynı tepkinin Rum Yönetimi’nde de olduğu haber verildi. 
Politis “Crans-Montana’ya Herkes Zorla Gidiyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Sözcü Nikos Hristodulidis, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarını aktardı.
Gazeteye göre Andros Kiprianu, Hükümet tarafının Eide belgesinin içeriğiyle ilgili söyledikleri retçilik koktuğuna ve belgeyle ilgili kendisine yapılan bilgilendirmeyi yansıtmadığını söyledi. AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ise Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in geçen çarşamba günü Eide belgesini AKEL liderliğine farklı yansıttığını söyledi.
Gazeteye göre Rum Sözcü Nikos Hristodulidis de önceki gün sabah, “Eide belgesinin, olduğu şekliyle, özellikle de ilk kez kaydedilen bazı ifadeleri varken, uzlaşılmış zemin veya garantilerin görüşülmesi için kılavuz olamayacağı” görüşünü ortaya koydu.
Anastasiadis de Crans Montana için Ada’dan ayrılışı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada “Liderlerin Genel Sekreter’le 4 Haziran’da yaptığı görüşme kararlarına dayanmadan hazırlanan ve diyaloğun Kıbrıs aidiyetinde olduğunu görmezden gelen belgeleri kabul etmek niyetinde değilim” diyerek Eide’nin hazırladığı belgenin bağlayıcılığı olmadığı görüşünü ortaya koydu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473