banner564

Hristodulidis: “İyi silahlarımız var”

Rum sözcü “Türkiye’nin diplomatik ve siyasi bedel hissetmesi için çeşitli düzeylerdeki çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi

Hristodulidis: “İyi silahlarımız var”
banner598
   Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin, yayımladığı Navtex’in sona eriş tarihi olan 30 Aralık’a kadar Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini sürdürmesi halinde Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasının uzak ihtimal olacağını söyledi. 
   Fileleftheros “Müzakerelerin Yeniden Başlaması Uzak” başlıklı haberinde Rum Sözcü’nün, Avrupa Konseyi sonuç bildirgesini ve bildirgede Türkiye’ye yapılan telkinleri yorumlarken, Rum Yönetiminin, Türkiye’ye uygun zamanda güçlü mesajlar göndermek için elinde iyi silahlar bulunduğunu savunduğunu yazdı. 
   Habere göre Rum Yönetiminin, Aralık ayında Türkiye konusundaki görüşmeler çerçevesinde gelişmelere göre hareket edeceğini söyleyen Hristodulidis “Türkiye’nin doğru mesajlar alması için başka istikametlerde de çalışıyoruz. Türkiye’nin diplomatik ve siyasi bedel hissetmesi için çeşitli düzeylerdeki çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
   BM’nin tavrını da değerlendiren Hristodulidis “BM müzakerelerin yeniden başlamasını istiyorsa, dondurulmasından sorumlu olan unsura (gazeteye göre Ankara’yı kastetti) yönelmesi gerekiyor” ifadesini kullandı. 
Hristodulidis Rum muhalefetine de seslenerek “ülkemizin karşı karşıya bulunduğu meydan okumalar kendi aramızda çatışmalar için uygun değildir” dedi.
   AKEL’in Avrupa Konseyi zirve sonuç bildirgesinde değerlendirilmesi gereken unsurlar bulunduğunu ancak Türkiye’ye yönelik kesin bir kınama ifadesi bulunmadığını vurguladığını yazan gazeteye göre EURO.KO zirveden çıkan sonucu bu şartlar altında tatmin edici diye niteledi ve Rum tarafının Türkiye’ye yönelik faaliyetlerini diplomatik, hukuki ve siyasi düzeyde tırmandırması gerektiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473