banner564

‘İhtiyaç yok’

Çok sayıda başlıkta büyük ilerlemelerin olduğunu söyleyen Anastasiadis, garantilerin devamına karşı çıktı

‘İhtiyaç yok’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde “çok sayıda başlıkta büyük ilerleme kaydettiklerini” söyledi.
   Simerini gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, yurt dışındaki Kıbrıslı Rumları temsil eden PSEKA, POMAK ve NEPOMAK derneklerinin 8’inci toplantısının Güney Kıbrıs’ta açılışını yaptığını yazdı.
   Anastasiadis konuşmasında “yoğunlaştırılmış müzakerelerde, çok sayıda başlıkta büyük ilerlemeler kaydetmeyi başardık ancak uzlaşılmış yapıda çağdaş bir devletin garantilere ya da garantörlere ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum”dedi.
   Anastasiadis konuşmasında ayrıca, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın Kıbrıs sorununa ilişkin sözlerine de yanıt verdi. Rum lideri “Türkiye Başbakanı’nın sözleri gibi olumlu ortamı bozan açıklamalardan dolayı üzüntü duyuyorum” şeklinde konuştu.
   Anastasiadis, Başbakan Yıldırım’ın “Türk askerlerine ya da istediği gibi konuşabileceği vatandaşlarına seslenmediğini, saygı duymakla yükümlü olduğu AB vatandaşlarına seslendiğini anlaması gerektiğini” iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473