banner564

İki gün adada

Güney Kıbrıs, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u ağırlayacak

İki gün adada
banner598
  Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı için 18–19 Mayıs tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta bulunacak olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, burada Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler ve AB-Rusya ilişkileri konulu temaslar yapacağı haber verildi.
   Rum Haber Ajansı’na dayanarak, Lavrov’un 19 Mayıs’ta Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edileceğini yazan Politis gazetesi, Lavrov’un 18 Mayıs Perşembe öğle üzeri Güney Kıbrıs’a gitmesinin beklendiğini kaydetti.
   Lavrov’un Rum Dışişleri Bakanlığı’nda Rum muhatabı Yoannis Kasulidis ile görüşeceğini ve ardından iki yetkilinin basına açıklamalarda bulunacağını belirten gazete, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Güney Kıbrıs’ta yapılacak olan 127’inci toplantısına, Lavrov haricinde, Konsey üyesi devletlerden Dışişleri Bakanlarının katılacağını da ifade etti.
   Bu toplantıyla birlikte, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığının sona ereceğini kaydeden gazete, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in toplantıya katılacak olan diğer meslektaşlarıyla temaslarda bulunmasının beklendiğini belirtti.
   Fileleftheros ise haberinde, 18–19 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bahse konu toplantı için, Lavrov haricinde Avrupa ülkelerinden 39 Dışişleri Bakanı’nın Güney Kıbrıs’a gideceğini ve Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in bakanları karşılamak için bir resepsiyon vereceğini yazdı.
   Gazete resepsiyonu gayri resmi bir akşam yemeğinin izleyeceğini ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473