banner564

‘İki Hayır çıkar’

DİSİ Lideri Neofitu, ikinci bir referandum olasılığını değerlendirdi:

‘İki Hayır çıkar’
banner598
 İktidardaki DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Rum Ulusal Konseyi toplantısının ardından partisinin Siyasi Bürosu’nu toplayarak, Konsey’de konuşulanlar hakkında bilgi verirken; Kıbrıs sorununda ‘olguların çıkmaza yöneldiğini’ söyledi.
   Politis “DİSİ’de Hayal Kırıklığı… Averof Siyasi Büro’ya Olguların Kıbrıs Sorununda Çıkmaza Gittiği Konusunda Bilgilendirdi” başlıklı haberinde Neofitu’nun çok önemli konularda yakınlaşmalar varken sonunda müzakerelerin özlü olmayan konularda çökecek olmasından duyduğu hayal kırıklığını gözlemediğini yazdı.
   Habere göre her iki tarafın da uzlaştığı ve kapatılabilecek konular bulunduğunu kabul eden Neofitu “Olguların bu hale gelmesinde Anastasiadis’in suçu olmadığını” da savundu. 
  “DİSİ’nin analizine göre prosedür ve her iki toplum zehirlendi. Bugün bir çözüm planı olsaydı her iki toplumdan da iki ‘hayır’ çıkardı” ifadelerine yer veren gazete, yine DİSİ analizinde “kabul edilemez talepleri” gerekçesiyle Türk tarafının “karalandığını” ve uluslararası unsurun Rum tarafının tezlerine anlayış göstereceğine inanç belirtildiğini yazdı.
   DİSİ Siyasi Bürosu, Enosis plebisiti konusunda partinin görevini yerine getirdiğini ve topun artık Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’te olduğu görüşünü de ortaya koydu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473