banner564

İklişkiler mercek altında

Rum yönetiminin Mısır ile anlaşma imzalaması, İsrail’i rahatsız etti

İklişkiler mercek altında
banner598
   İsrailli uzmanların, Rum Yönetimi ile Mısır arasındaki doğalgaz anlaşmasının, İsrail’in planlarını etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundukları bildirildi.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre, İsrail’de yayımlanan “Jerusalem Post” gazetesindeki bir makalede, Kıbrıs bölgesinden çıkacak doğalgazın, Mısır için kaynak olarak Leviathan parselinin yerini alabileceğinden bahsedildi.
   Habere göre makalede, Rum Yönetimi ile Mısır arasındaki anlaşmanın, Mısır ve Güney Kıbrıs için atılmış iyi bir adım olabileceğinden bahsedilirken, bu durumun İsrail’in aleyhine işlemesinden korkulduğu belirtildi.
   Makalede, Rum Doğal Gaz Devlet İşletmesi’nin (DEFA), iki hafta önce, Leviathan’dan gelecekte doğalgaz tedarik etme önerisini yaymamayı seçtiğini, bunun yanı sıra gerek Afrodit parselinin, gerekse Tamar ve Leviathan parsellerinin ortağı olan Noble Energy ve Delek şirketlerinin Mısır’a giderek doğalgaz anlaşmalarıyla ilgili görüşmeler yaptığı kaydedildi.
   Delek ve Noble Energy’nin, İsrail yasaları ve İsrail’de hüküm süren belirsizlik nedeniyle, Leviathan parselinden zamanında istifade edilememesi olasılığını göz önünde bulundurarak, gerekli düzenlemeleri yaptığının da belirtildiği makalede, iki şirketin Afrodit parseliyle ilerleyeceğinden ve bu durumun da, İsrail’in aleyhine işleyeceğinden bahsedildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474