banner564

İlişkiler mükemmel

Anastasiadis, Higgins ile İrlanda Cumhurbaşkanlığı’nın sarayına fidan dikti

 İlişkiler mükemmel
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, İrlanda’da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde, İrlanda Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve İrlanda Parlamentosu başkanıyla temaslarda bulunduğu haber verildi.
   Anastasiadis’in İrlanda temasları sırasında ikili ilişkiler, Kıbrıs sorunu ve İngiltere’nin AB’den çıkma kararının ardından “AB için ertesi gün” konularının ele alındığını yazan Politis gazetesi, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi.
   Gazeteye göre, İrlanda temasları sırasında Anastasiadis’e eşlik eden Hristodulidis, Anastasiadis’in İrlanda Başbakanı Enda Kenny ile gerçekleştirdiği görüşmeye değinerek, Güney Kıbrıs ile İrlanda’nın, İngiltere’nin AB’den çıkmasının iki ülkeye etkilerini araştırması için bir çalışma grubu kurulmasına karar verdiklerini belirtti.
    Gazeteye göre, bunun iki ülke arasındaki üst düzey ilişkileri yansıtan çok yapıcı bir görüşme olduğundan da söz eden Hristodulidis, Kayıp Şahıslar Komitesi çalışmalarıyla ilgili üçüncü büyük bağışçı ülkesi olan İrlanda’nın aynı zamanda Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nde (UNFICYP) yer alan ilk ülkelerden olduğuna da dikkat çekti.
  Gazeteye göre, Brexit’le ilgili çalışma grubu konusunda ise Hristodulidis, iki ülkenin haklarının tam anlamıyla garantiye alınması için işbirliği yolları aranacağını ifade etti.
   Görüşmede, ticaret ve turizm konuları üzerinde durularak, ekonomik alandaki ilişkilerin güçlendirilmesi konularının da ele alındığını belirten Rum sözcü, görüşme gündeminde, mülteci krizi, Suriye’deki gelişmeler ve bölgesel gelişmelerin yanısıra vize serbestisi konusu ve Türkiye-AB ilişkilerinin de bulunduğunu belirtti.
    Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile eşi Andri Anastasiadis’in, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins ve eşi tarafından resmi törenle karşılandıklarını yazan gazete, Anastasiadis ile Higgins’in daha sonra heyet üyeleriyle toplantıya geçtiklerini ve İrlanda Başkanlık Sarayı’nın bahçesine de iki ülkenin dostluğunun sembolü olarak bir ağaç diktiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474