banner564

İngiltere de devrede

Lidington, Eide’ye destek olmak için Güney Kıbrıs’a gidiyor

İngiltere de devrede
banner598
  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Pazartesi günü Kıbrıs’a gelişinin akabinde İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington da salı günü Güney Kıbrıs’a gidiyor.
     Alithia gazetesi: “Gerginliğin Azaltılması İçin Hareketlilik Artıyor” başlığı atlında verdiği haberinde, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) varlığı ve Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerden çekilmesinin yarattığı gerginliğin giderilmesi için Türkiye-Yunanistan -Güney Kıbrıs hattında temasların arttığını yazdı.
   Gazete, Pazartesi günü adaya gelecek olan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin yanı sıra 25 Kasım Salı günü de İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı David Lidington’un da adaya gelerek, temaslarda bulunacağını belirtti. Habere göre konuya ilişkin  yaptığı açıklamada Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Lidington’un 25 Kasım Salı günü Güney Kıbrıs’a gideceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüşeceğini duyurdu.     Hristodulidis, Lidington’un ziyaretinin, Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde gelişmelerin yaşandığı çok kritik bir dönemde gerçekleşeceğinin altını çizdi.
   Gazete, güvenilir bir kaynağa dayandırarak, Lidington’un Eide’nin müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için sunduğu öneriyi ileri götürmek amacıyla adaya geleceğini de iddia etti.

Bassil Güney’e gidecek

   Hristodulidis ayrıca, Türkiye’nin çok kıza zamanda, bölgedeki ülkelerin enerji işbirliğinde yer alıp almayacağına karar vermesi gerekeceğini belirterek, bu işbirliği çerçevesinde Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil’in de gelecek hafta Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini duyurdu. Hristodulidis, Bassil’in Anastasiadis, Kasulidis ve Rum Enerji Bakanı Lakkotripis’le görüşeceğini belirtti.
   Haberde,toplanan Rum Siyasi Parti Başkanları Konseyi’nde Eide’nin önerisinin reddedilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı da hatırlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474