banner564

İşbirliği pekişecek

Türkiye ve KKTC’deki turizm yazarları arasında protokol imzalandı

İşbirliği pekişecek
banner598
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ile Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) 7 alanda işbirliğini içeren bir protokol imzaladı.
Lefkoşa’daki Merit Hotel’de düzenlenen  “Kıbrıs’ta Turizmin Dünü – Bugünü ve Yarını” konulu panelde gerçekleşen imza töreninde KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ve Merit Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar protokole şahit olarak imza attı. 
7 Maddelik işbirliği protokol metnini taraflar adına TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu ile KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar birlikte imzaladı.
TUYED ile KITUYAD arasında imzalanan 7 maddelik protokol, her iki tarafa eşit sorumluluklar yüklüyor. Buna göre TUYED ile KITUYAD şu konularda işbirliği yapacak:  
1.        Taraflar arasında ortak tanıtım gezileri (Fam Trip) düzenlenenecek.
2.        Turizm yazarlığı alanındaki bilgi ve deneyimler paylaşılacak.
3.        Derneklerde karşılıklı olarak taraflardan Onur Üyelikleri tesis edilerek; KITUYAD Onur Üyeliğine  Kerem Köfteoğlu ve TUYED Onur üyeliğine de Nazmi Pınar alınacak.
4.        Turizmle ilgili araştırma, rapor, haber ve bilgilerin değişimi yapılacak.
5.        Seyahat endüstrisini geliştirme ve doğru anlatmaya hizmet eden; ulusal-uluslararası alanda panel, sempozyum, konferans, atölye çalışması ile toplantıların düzenlenmesi, organizasyonu ve ev sahipliği yapılacak.
6.        Uluslararası anlamda faaliyet gösterecek olan Akdeniz Turizm Yazarları ve Gazetecileri Birliği’nin kurulması yönünde ortak çalışmalar yapıp söz konusu birliğin hayata geçirilmesine öncülük edilecek.
7.        Dernek üyeleri ile tarafların her ikisine de fayda sağlayacak diğer faaliyetler de yürütülecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473